Въпроси и отговори

1. Лични данни и тяхната защита

1.1. Каква защита предоставяте за личните ми данни? Сайтът на спортен магазин www.voleibolenmagazin.com използва SHA криптиране за транспорта на страниците. Може да сте сигурни, че Вашите данни са в сигурни ръце, ако виждате катинарче горе в ляво до адреса на сайта ни. Като допълнение към това ние поддържаме магазина си на сървър с много завишена сигурност, срещу широк спектър атаки.

2. ПОРЪЧКИ

2.1. Как мога да направя поръчка? Добавете избраните от Вас продукти в количката си. След това регистрирайте своя профил или поръчайте като гост, като използвате иконката "човече" горе в дясно. След това бързо и лесно ще можете да попълните допълнителни данни при нужда. При приключване на поръчката можете да изберете най-удобният метод за плащане, както и да оставите съобщение с инструкции на екипа на спортен магазин www.voleibolenmagazin.com. Ако Ви е трудно да се справите с поръчка през магазина винаги можете да ни се обадите на телефона за контакт, който е видим най-горе на всяка страница!
2.2. Мога ли да направя поръчка за чужбина? Съжаляваме, но за момента не извършваме международни доставки
2.3. Ние сме спортен клуб и искаме да направим по-голяма поръчка на екипировка. Каква отстъпка можете да ни предложите? Спортен магазин www.voleibolenmagazin.com винаги е поддържал спортните клубове, защото знаем колко е важна качествената екипировка в тренировъчния процес. Ето защо, за да откликнем на Вашето запитване по най-добрия начин ще се нуждаем от малко повече информация. Свържете се с нас на посочения e-mail адрес за контакт, а ние ще Ви предложим най-добрите възможни условия.

3. ДОСТАВКА И РЕКЛАМАЦИИ:

3.1. Колко време е нужно за доставка в България? Обикновено всички продукти в сайта ни се изпращат на същия ден (ако поръчката е направена до 17:00 часа) и пратката е при Вас на следващия работен ден (или по график, ако селището в което се намирате се обслужва по график). Въпреки това в пикови моменти е възможно удължаване на доставката до 2 работни дни.
*забележка: някои продукти са с удължена доставка, защото са налични само в склад на наш доставчик. При такива случаи удълженият срок за доставка е видим в описанието на всеки продукт.
3.2. Колко ще струва доставката? Доставката в спортен магазин www.voleibolenmagazin.com e фиксирана и е на стойност максимум 5,50 лв. за поръчки до 100 лв. и е безплатна за поръчки над тази стойност. След като стойността за доставка е фиксирана Вие можете да поръчате колкото искате продукта и ще платите максимум 5,50 лв.
*забележка: тази цена не включва куриерски услуги, които се заплащат допълнително (доставка в събота и др.). При отказ от покупка за част от пратка, която е била на стойност над 100 лв магазинът си запазва правото да приспадне разходите в размер на 5,50 лв. за първоначалния транспорт.
3.3. Куриерите кога доставят пратките, сутрин или след обяд? Работният ден на куриерите обикновено започва с повече доставени пратки, за да могат да освободят колите си за нови взети през деня. Преди извършване на доставката от куриерската служба ще се свържат с Вас чрез SMS или Viber с допълнителна информация за очакван час на доставка (ако такава услуга е налична за даденото населено място) и допълнителна форма за контрол на пратката (отлагане, пренасочване до офис и други).
3.4. Изпращате ли куриерски пратки до офис на Спиди? Разбира се! Можете да изберете тази възможност, ако например няма да сте на адреса през целия ден или имате път към офиса им. За да се възползвате от доставка "До офис" просто в последната стъпка на поръчката посочете името или адреса на офиса на Спиди.
3.5. Използвате ли други куриери или например пощата? Не, за момента използваме само услугите на Спиди. Ако пораснем и вече не могат да се справят с натоварването ни ще потърсим и допълнителна алтернатива. ;)
3.6. Мога ли да върна даден продукт, защото съм объркал размера или не го искам вече? Винаги можете да го направите стига да ни пишете на имейла в срок от 30 работни дни след доставката и да сте запазили продукта в търговския му вид в който сте го получили (включва, но не е лимитирано до това той да не е използван, да не е нарушена целостта на опаковката и др). Моля, не забравяйте, че ако искате да върнете продукт и ние да Ви възстановим парите, ще е нужно да приложите и оригиналния касов бон, който сте получили от нас, така че го пазете. Без него не можем да извършим сторнирането на плащането, а можем единствено да заменим продукта Ви за такъв със същата или по-висока стойност. Връщането на парите се извършва само по банков път, като за това ще ни е нужен Ваш IBAN номер. Стараем се срокът за връщане на парите да е до 2 дни след като сме получили обратно продукта.
3.7. Къде е пратката ми? След предаването на Вашата пратка на куриер ще Ви изпратим номер за проследяване на посочения при регистрация e-mail адрес. Чрез него можете да проследите къде се намира пратката Ви, а като допълнение Спиди ще изпратят на SMS или Viber допълнителни данни, с които можете да управлявате доставката.

4. ПЛАЩАНЕ:

4.1. Как мога да платя поръчката си? Най-популярният метод за плащане на онлайн поръчки в България остава наложеният платеж, въпреки това ние поддържаме и плащане с карта (чрез vPOS на myPOS) и плащане по банков път. Ако изберете плащане с наложен платеж Вие ще заплатите на куриера, като можете да изберете плащане в брой или с карта. При плащане с карта не събираме никакви допълнителни лични и банкови данни, като картовата информация, която въвеждате при приключване на поръчката не се споделя от оператора на виртуалния POS терминал и ние нямаме достъп до нея в нейната цялост. Плащането по банков път е удобно за компании, държавни учреждения и спортни клубове, които желаят издаване на фактура. Моля, имайте предвид, че ако изберете плащане различно от наложен платеж Вие давате своето съгласие да заплатите преди да получите пратката си, като същата няма да бъде изпратена до получаване на пълната сума.

5. ЦЕНИ:

5.1 Цените в спортен магазин www.voleibolenmagazin.com включват ли ДДС? Да, фирмата собственик на магазина е регистрирана по ЗДДС на Р България. Всички цени, които виждате са крайни клиенски цени, като допълнителни такси и данъци не се дължат. Фактурите, които издаваме, разбира се също включват ДДС.

6. ДРУГИ: